De supportbeurs van maart werd verplaatst naar 2022.....

In week 12 werd gemeld, dat de schermen van de RABO bank en van apotheek de Poort bij daglicht slecht af te lezen zijn, maar daar is geen verdere actie op ondernomen.

Edwin van Maurik zou sport tot zijn taak maken, maar dit jaar hebben we van Edwin niets meer vernomen. Wij schrijven hem uit bij het POG.

Er waren brievenbussen weg gehaald door Post-nl, maar erkele zijn nu toch weer teruggeplaatst.

De Zie-Zobeurs ging niet door. Er was wel een zoombijeenkomst, maar daaraan hebben we geen deel genomen.

Omdat het scholenproject niet draait, maar wij de vrijwilligers toch graag “bij de les houden”, hebben we een attentie in de vorm van een puzzel van IJsselstein half juni bij hen gebracht, want een koffie/ thee-uurtje ter afsluiting van het schooljaar zat er niet in door Corona.

In juli was sprake van overhangend groen, maar de ambtenaren, die bij RMN contactpersoon waren, zijn vervangen en dhr. Bel van de gemeente is met pensioen gegaan.

Wij missen aanspreekpunten....

Het POG had de eerste vergadering weer pas 16 september.

Hans de Jonge heeft een rooster en adressenlijst opgesteld voor het scholenproject en Anton heeft nieuwe lesbrieven besteld. Er is ook nieuwe trilwekker en een gerepareerde trilwekker,

De scholen gaan in september weer van start. Het scholenproject ook, maar er is een flink tekort aan vrijwilligers ontstaan en Nel van Doorn stopt er nu ook mee. Op 21 oktober hebben we haar afscheid “gevierd” met een lunch bij Joris. Zij kreeg ook een bos bloemen.

Die dag kreeg Marianne ook nog een bloemetje voor haar verjaardag.

28 september kreeg Christien ook bloemen, omdat zij al 12,5 jaar trouwe dienst erop had zitten en we hopen, dat zij nog een poosje meedraait.

We moeten nodig nieuwe vrijwilligers aantrekken maar HOE......

15 november hadden we overleg in de Oase, omdat het Kameraplein niet beschikbaar was.

Die bijeenkomst maakten we kennis met Linda de Kort van “Kontakt” (voormalig de Zenderstreeknieuws). Linda wordt onze contactpersoon.

Op 24 november was er mogelijkheid om te zoomen met Iederin over toegankelijkheid en mobiliteit, maar dit lieten we aan ons voorbij gaan.

Er komen vragen en klachten over ondergrondse containers. Ook Linda de Kort heeft er al over geschreven.

Wij bespraken dit en andere onderwerpen met wethouder mevr. Schell op 16 december.

We willen de plaatsen waar de containers zijn/ komen gaan testen op toegankelijkheid en bereikbaarheid voor ouderen en gehandicapten.

16 december maakten we ook kennis met Elzemieke van Empel, die via Pulse als sportcoach werkt.

De eerstvolgende vergadering is in januari. De eerste keer scholenproject is weer afgeblazen door de lockdown vanwege corona.

Het wordt een stille Kerst en stil Oud en Nieuw. Toch fijne dagen gewenst en blijf gezond!!

                                                                                                                                  Loes.